BUSQUEDA AVANZADA

Notícia de Catalunya

J. VICENS i VIVES

Referencia Librería: jvv1960
Editorial: Destino
Estado de conservación: sobrecubierta con roturas
Idioma: Español (o castellano)
Descatalogado
Raro
Recomendado
Ocasión

utor: J. VICENS i VIVES, Catedràtic de la Universitat de Barcelona

Contingut Notícia de Catalunya va ser el llibre editat en català més venut durant les festes de Nadal de l´any 1954. Aquest èxit demostra que va ser una publicació oportuna i, sobretot, insòlita: era la primera obra de la postguerra editada legalment en català que reflexionava sobre la catalanitat. Allò que va impulsar a Jaume Vicens Vives a escriure un llibre daquestes característiques va ser la voluntat doferir una visió del passat col lectiu i les característiques del tarannà i la psicologia dels catalans a partir de la història, adreçada a un públic molt ampli, no exclusivament català, sinó també espanyol.

VEURE ÍNDEX DE CONTINGUT en fotos adjuntes.ELS ELEMENTS( El català, home de marca, El sentit social de la terra, Eina i feina, Prohomia i dent de bé, Església i clerecia) LES ILLUSIONS(Elpactisme . Imperi i llibertat, L´actitud hispànica )LES DIFICULTATS ( Els catalans i el Minotaure, Les revoluciones catalanes, Els ressorts psicòlogics collectius)

Editorial Destino, Ancora Barcelona

2ª edició

Any: 1960

Pàgines:235

Dimensions: 14,3 x 19,6 cm.-

Pes: 377 grams aproximadament més envàs / caixa de cartró realitzada expressame nt perquè el llibre no pateixi cap dany en el transport

Encuadernació: Tela editorial toronja amb títols daurats en pla i llom i sobrecoberta illustrada

Estat de conservació: Sobrecobertes deslluïdes amb alguns faltants. Part interior de la coberta posterior amb les pàgines de cortesia arrissades

Altres dades: Jaume Vicens Vives (Girona, 1910 - Lió, 1960) va ser historiador, escriptor, catedràtic i editor. Va ser un intellectual inquiet i viatger amb contactes a tot arreu, amb el catalanisme interior iamb l'exterior, amb Josep Pla i amb Josep Tarradellas. Sense ser afí a l'Opus Dei tenia amistat amb alguns dels principals intellectuals que la integraven, i el seu nom va arribar a sonar per ocupar algun càrrec de responsabilitat en Madrid.Vives va aconseguir tirar endavant la historiografia contemporània. La seva obra d'investigació sobre la història del segle XV a la Corona d'Aragó i sobre la figura de Ferran II està considerada de referència obligada.

DESTINO (El Dofi) 1960 Barcelona Tela amb daurats al llom i sobrecoberta Bon estat general 227 pp. 19,5x14 cm. 2a edició. Contingut: Els diferents aspectes que defineixen el caràcter nacional català i dels factors, sobretot històrics, que l'han format. (sobrecoberta amb vora sup. i inferior gastades, amb  trencaments de la sobrecoberta, d'altra banda en bon estat general a l'interior).

DIRECCIÓN:
Mestral 8, Avinyonet de Puigventós, Gerona (España)
CIF: 35052440A
Móvil: 628208909
Condiciones de gastos y envíos
PAGO POR visa, mastercard, o transferencia bancaria. ENVIO POR MENSAJERIA EN ESPAÑA Y PARA PAQUETES NO MUY GRANDES. PRECIO DE ENVIO 7 EUROS EN CONDICIONES ESTANDARD. NO SE ACEPTAN DEVOLUCIONES EXCEPTO SI EL ARTICULO ESTA MAL DESCRITO.
TAMBIÉN PODRÍA ESTAR INTERESADO EN... SELECCIONES UNILIBER