BUSQUEDA AVANZADA

AGRIMENSORS I PLÀNOLS PARCEL·LARIS A LES ILLES BALEARS (1857-1862)

Rosselló

Referencia Librería: rossello2011
Idioma: Català
Recomendado
  • Autor: Vicenç Rosselló Verger i Francesca Rotger Moyà
  • Any d'edició: 2011
  • Edició: Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat i SITIBSA
  • Format: Llibre i CD amb un visor de plànols parcel•laris
  • Aquest llibre recull i estudia els plànols parcel•laris de la segona meitat del segle XIX elaborats pels agrimensors o geòmetres (amidadors del camp o de la terra). Aquest plànols tenen una gran importància perquè les Illes Balears disposen d'una documentació cartogràfica i estadística incomparable que a la major part de l'Estat va tardar mig segle a elaborar-se.

L'estudi es centra en el procés administratiu de l'amillarament fiscal i en l'elaboració del parcel•lari topogràfic. Entre els anys 1857 i 1863 es va dur a terme aquesta operació cadastral que va costar molt en feina, en temps, en baralles polítiques i en doblers. Els municipis no disposaven de fons per realitzar aquesta campanya i repercutiren els costs sobre els propietaris, malgrat el descontent que generà, de manera que els empresaris agrimensors tardaren molts d'anys en cobrar.

Palma de Mallorca, Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat, 256 pp. + 1 CD.

PROFUSAMENT IL·LUSTRAT AMB IMPRESSIONANTS FOTOGRAFIES, PLÀNOLS...TAPA DURA AMB COBERTA IL·LUSTRADA. LLOM EN TELA. TÍTOLS EN PLA I LLOM. MOLT BON ESTAT DE CONSERVACIÓ. CINTA SEPARADORA. INCLOU CD. LA CARTOGRAFIA PARCEL·LÀRIA QUE ES VA ELABORAR A LES ILLES BALEARS A MITJAN SEGLE XIX I ELS AMILLARAMIENTOS O RELACIONS CADASTRALS QUE S'HI ASSOCIEN, EN SÓN UN EXEMPLE PREGON QUE ENS COLPEIX PER LA SEVA ENVERGADURA I QUALITAT. ES TRACTA DE LA PRIMERA CARTOGRAFIA CADASTRAL DIGNA D'AQUEST NOM, PRECEDENT DIRECTE DE LA QUE AVUI ES FA SERVIR,I QUE EN MOLTS DE LLOCS VA SER LA TOPOGRAFIA PARCEL·LÀRIA DE REFERÈNCIA FINS ALS ANYS CINQUANTA DEL SEGLE XX. .

DIRECCIÓN:
Mestral 8, Avinyonet de Puigventós, Gerona (España)
CIF: J64120371
Teléfono: 972 28 38 54
Móvil: 628208909
Condiciones de gastos y envíos
PAGO POR visa, mastercard, o transferencia bancaria. ENVIO POR MENSAJERIA EN ESPAÑA Y PARA PAQUETES NO MUY GRANDES. PRECIO DE ENVIO 7 EUROS EN CONDICIONES ESTANDARD. NO SE ACEPTAN DEVOLUCIONES EXCEPTO SI EL ARTICULO ESTA MAL DESCRITO.
TAMBIÉN PODRÍA ESTAR INTERESADO EN... SELECCIONES UNILIBER